Att ha en pulsklocka/träningsklocka när man cyklar kan vara riktigt givande. Med hjälp av en träningsklocka kan du se din hastighet, puls sträcka du cyklat och mycket mycket mer! Jag tänkt i detta inlägg prata lite allmänt om pulsklockor för cykling.

Jag har personligen en Garmin Forerunner 630 vilken jag köpte för ca ett år sedan när den var helt ny. Kort sagt är jag nöjd med den, läs mer om Garmin Forerunner 630 här. Dock är det största ”problemet” med den att den är en renodlad löparklocka. Jag är ute och springer ibland och då är det perfekt, men allra oftast så är det ju på cykeln jag tränar. Det är lätt att vara efterklok men skulle jag köpa en ny pulsklocka idag hade jag inte köpt en Forerunner 630. Men med det sagt så går det att använda den till cykling, men den är inte direkt anpassad för det.

Bra modeller specifikt till cykling

Frågan har då uppstått, vilken pulsklocka är bra att köpa om man främst cyklar?!

Jag har tittat runt lite på de stora tillverkarnas sortiment och det finns definitivt bra alternativ. Oftast så handlar det då om så kallade ”multisportklockor”. Dessa klockor är bra till typ allt såsom: löpning, cykling, simning och vandring.

De tillverkare jag gillar allra mest är såklart Garmin, men även Polar och Suunto.

  • Polar V800 är en riktigt trotjänare bland multisportklockor. Den börjar bli lite uråldrig nu men duger fortfarande mycket bra till bland annat cykling!
  • Ambit3 Sport är också en bra klocka till cykling. Ambit3 finns i 4 olika versioner (sist jag kollade) och detta är en mellanmodell. Det finns således även mer och mindre avancerade klockor i serien.
  • Garmin 735XT är en ny och väldigt intressant pulsklocka för allt möjligt. Detta hade varit mitt val om jag skulle köpa en ny klocka idag! Några riktigt intressanta funktioner med 735:an är att du nu kan få en ”monitor” i dina glasögon. Detta heter ”varia vision” och du kan på så sätt se all viktig data medan du cyklar och behöver alltså inte kolla ner på armen eller styret. Att ta bort ett sådant moment är självklart bara bra och något som kan ge en liten fördel gentemot konkurrenterna. Ett annat nytt tillbehör är ”varia radar” som är ett sorts varningssystem mot bilar. Det är såklart ganska kontroversiellt, men jag tror bara att det är positivt!
  • Garmin Forerunner 920XT är som V800 en äldre trotjänare bland multisportklockor. Ett bra val, dock tycker jag att den är ganska ful.

Nä nu ska jag ut och cykla med min Forerunner 630, trevlig söndagskväll på er!

Det går bra att cykla med min garmin forerunner 630